De eerste dagen
Door: Pep & Rein
Blijf op de hoogte en volg Pepijn en Renée
08 Juli 2009 | Slowaakse Republiek, Bratislava
Toen moesten we met de bus vanaf het vliegveld naar de camping op aanraden van een mevrouw van de infobalie die overigens erg aardig was.
Dus wij waren aan het wachten op de bus, hij kwam en wij draaiden om om onze backpacks te pakken. En nog voordat we in konden stappen werden de deuren voor onze neus dichtgegooid! Raar! Wij nog seinen naar de buschauffeur maar die reed gewoon door. Fijn. 20 min. wachten maar goed.
We hadden de directies gekregen van die mevrouw om naar een camping te gaan net buiten de stad. Zlaté Piesky.
We moesten twee bussen hebben, maar hebben er maar een gepakt en de rest gelopen omdat het stressen is in die bus... je moet eruit RENNEN!
Toen we de tent hadden opgezet en de echt zware onnodige spullen uitgepakt hadden gingen we even rondkijken op de camping.. WOW!
Mini Annecy. Leek wel het blauwe meer, superveel barretjes, speeltuin, gokhal, douche, keuken etc. Zelfs toiletpapier op het toilet! Wat een luxe. :)
Het was zelfs maar 12 euro, nou dat is niet veel voor een camping plek. Lekker grote plek onder de bomen en een normaal stopcontact. Wel veel beestjes dus we zijn meteen begonnen met alvast prikweg te smeren, die beesten staken je meteen!
Toen even boodschappen gedaan.
Wij wilden best laat gaan eten en we kwamen met al onze spullen aan bij de keuken, ging het tering toeristen (t.t.) ding net dicht!
Dus toen hadden we improvisatie eten:
-------------------------
Tuc-burgers:
Ingredienten 1 tuc salt & pepper
1 makreel in blik op tomatensaus.
Open het blik en schep met een vork de gemarineerde makreel op de zout-pittige crackers.
Plaats, indien gewenst, een tweede cracker bovenop het eerste crackertje.
Tip: Bier Zlaty Bazant smaakt hier erg goed bij!
Eet smakelijk
---------------------------
Boodschappen doen in zo'n mega-mall... Wat een dingen! Duizend kassa's en alles is er super cheap. Je kunt er alles ook alleen maar groot kopen: halve tot anderhalve liters bier voor 50 cent, hele kippen, halve koeien... Niet zo handig voor ons 2!
Ze kunnen hier trouwens echt drinken. De bars op de camping vragen voor twee halve liters bier 2,60 euro.
Shampoo nog uit t flesjes gebroken in Pepijn z'n tas... Terwijl Renée naar de w.c. was kwamen er net 3 Litouwers aan. Eindelijk iemand die Engels praat na het vrouwtje van de infobalie! Even staan kletsen, toen onze zaklamp uitgeleend omdat ze de tent op moesten zetten in het donker.
Eigenlijk net als ons zijn ze op goed geluk gaan rondreizen. Ze kwamen net uit Praag en morgenvroeg gaan ze weer pleite, net als ons. Namen waren trouwens onuitspreekbaar dus ook niet op te schrijven. We kregen trouwens nog een biertje voor het lenen van de zaklamp. Een echte uit Litouwen. Ze zeiden ook nog dat Slowakije nog best ontwikkeld is ten opzichte van de de landen waar we nog heen gaan, en dat daar vrijwel geen Engels wordt gesproken... Nog minder dan hier. Toen was het tijd voor ons bedje, na een eerste vermoeiende dag...
Dag 2. ------------------------
Goeiemiddag, pas om 4 uur tijd om weer wat te schrijven in ons boekje. Dat gebruiken we om onderweg aantekeningen te maken zodat we alles voor jullie kunnen onthouden (en voor onszelf) ;)
We hebben goed geslapen, beetje stijf maar that's it. Alles was droog gebleven ondanks dat het nog een beetje geregend had. Alleen de onderkant van de tent was vochtig en modderig. W.C. was pas om 8 uur open, ook zoiets aparts. Vooral als je (Pep) om tien voor zeven moet... Dan de planten maar ff water geven.
We moesten om 12 uur weg, dus we lieten een briefje en een biertje achter voor de Litouwers met "Sorry dat we moeten gaan, maar het was leuk". Toen kwamen we aan bij de receptie om uit te checken en te betalen, hadden ze pauze! 12.00 tot 13.00. Ja kut, wachten dan he! Toen kwamen de jongens eraan, die gingen ook weg. Beetje gepraat, erg gezellig en ze boden ons een lift aan naar het centrum van Bratislava. CHILL. Ze moesten zelf ook opzoek naar een tourist centre en een hostel.
Wij waren aan het nadenken of we trein gingen pakken of dat we een nachtje in Bratislava bleven in een hostel. De treinreis naar Budapest duurt 3 uur en het was al laat dus besloten we hier te blijven. De hostels bleken redelijk prijzig.. 20 euro p.p. maar er zat niets anders op, zelfs niet buiten de stad.
We gingen samen met de jongens een hostel zoeken met zijn vijven. Best een flinke stad, hoge gebouwen en trams bussen maar niet erg druk. Gekleurde gebouwen en op de achtergrond de bergen met ook nog een stad erop en hier en daar een kerk.
We hadden een hostel gevonden:
Hostel Blues
Gedeelde kamers waren 15 euro zogenaamd dorms. Maar we wilden de deuren wel op slot kunnen doen zodat we niet hoefden rond te lopen met onze zooi. Zodat we 's avonds misschien nog even weg konden gaan.
Uiteindelijk hebben we een groot app. geboekt. Voor 6 personen met zijn vijven voor 25 p.p. Dat was zelfs goedkoper dan een enkele kamer met twee bedden. Nu hebben we een gedeelde voordeur, badkamer en wc, maar aparte slaapkamers met sloten en een super groot balkon, helemaal bovenaan op het hostel! Een fucking penthouse! Haha.
Boodschappen gedaan bij de Tesco, en in het hostel gekookt. Het is hier erg lekker weer en lekker in korte broek en shirt.
We waren er alleen niet zoveel op voorbereid dat slaapplaatsen zoeken en eten kopen zoveel tijd opeist. Niet echt veel vrije tijd dus..
Maar het bevalt zeker goed!
We houden jullie op de hoogte en de foto's volgen zodra we ergens de camera aan kunnen sluiten.
Liefs Pep & Rein
en sorry voor de lange post! :)
08 Juli 2009 - 17:40
Jolien:
hey broertje en rein,
tof om wat van jullie te horen. Zo je maakt wat mee de eerste dag. haha. En wat een culinair hoogstandje zo al de eerste dag ;). Misschien nog eens de moeite waard als we geen zin hebben om te koken. Ben benieuwd te horen waar jullie straks weer gestrand zijn. Pas goed op jezelf.
liefs pien -
08 Juli 2009 - 17:54
Tommie:
jo bro en chick,
relax man dat jullie ook waarbenjij.nu hebben aangemaakt! kan ik eens een keer kijken wat jullie allemaal uitspoken ipv jullie bij mij hehe...
sowieso hoop ik dat jullie een spr reis gaan beleven want et is niet niets om ff te gaan backpacken! hoe is het weer daar? ik zal aan jullie denken terwijl ik hard werk hier in nederland.
trouwens een mooi culinair gerechtje! die moet ik onthouden voor mijn burger van de maand! doet me denken aan frikandellen met zalm:D
jammer dat je niet bij me feestje kan zijn maar hoe dan ook zullen we dat nog wel over doen met ze'n 3e!
nogmaals heeeeeeeel veeeel plezier, geniet ervan en zorg goed voor elkaar he;)
kusje en nuffel
Tommie en natuurlijk de rest hiero -
08 Juli 2009 - 17:57
Nick:
Hey, klinkt goed!!!
krijg er helemaal zin van om op vakantie te gaan. veel plezier en hopen dat jullie nog veel leuke dingen zien en meemaken.
Als jullie terug zijn kom ik toch echt es een keer op de koffie :P
:D -
08 Juli 2009 - 21:16
Anne-Marie & Theo:
Hey Kids,
Veel leuker dan een smsje zo'n verslag! Ik sta helemaal versteld van jullie creatieve geesten (het went nooit!). Heb het goed!
Liefs!
Anne-Marie & Theo xxx -
08 Juli 2009 - 21:18
Balou:
slurp - waf - woef - slurp - lebber - lik - lik aan je tenen - ook die van Renée!
pootje - blaf -
08 Juli 2009 - 22:17
Frans:
He reis..stel
Wow wat een verslag het lijkt wel alsof je erbij bent als je het leest....super details.
Erg leuk om jullie zo te volgen. Veel plezier en let op je veiligheid.
Groeten Frans -
10 Juli 2009 - 16:01
Mathijs:
misschien een beetje laat.....maar op die camping hebben ze ooit mijn tent opengesneden. Maar zo te lezen hebben jullie het er beter vanafgebracht.
Have fun. Budapest is ook erg leuk by the way. -
20 Juli 2009 - 19:57
Lucas:
Ik zit hier volop te genieten van jullie fantastische recept, wat een genot zo'n cracker op de avond!
Klinkt alsof jullie een supertijd hebben daar haha, maar ow mijn god Litouwe(rs) mee. Heb je ze nog 'you'll never walk alone' laten zingen?! :D
Ik ga snel jullie verdere verslagen lezen ras globbetrotters, pak er dan tegelijkertijd mijn 'survival' kladblok bij om nuttige informatie op te noteren. Allicht handig voor straks in Afrika! Maar nu eerst nog aan het werk (ja ik weet het, ziek), morgen U2, maar ik beloof u, deze mede ramptoerist post snel weer een reactie! Hou jullie taai! Kusjes