Eindelijk chillen
Door: Pep & Rein
Blijf op de hoogte en volg Pepijn en Renée
12 Juli 2009 | Kroatië, Stobreč
Toen we daaraan kwamen werden we gelijk doorgestuurd naar de camping en gingen we onze tent opzetten. O goddamnn... hoe gaan we dit nou weer doen? Er lagen overal rotsen en kiezels en het was onmogelijk om die haringen de grond in te krijgen! Dan maar even kijken hoe andere mensen dat gedaan hebben.. hmmm die zitten er wel in..
Zullen we het even rondvragen? Hee Duitse gasten, hoe hebben jullie het nou gedaan? Ja gewoon duwen en slaan met een steen. Ok dus wij gingen dat proberen... Geen resultaat!!
Dan maar graven.. en dan de haring er in stoppen en dichtgooien. Het is uiteindelijk gelukt, na drie kwartier. De tent staat nu met stenen tegen het zeil aan voor versteviging. Het ziet er niet uit (het ziet eruit als een bunker)... maar het staat :)
Daarna lekker uitgepakt, broodjes en drinken gekocht en lekker naar het strand gegaan. Nou ja strand? Kiezelstrand. Het water was wel erg koud, maar zodra je er doorheen bent is het super lekker (Maar Rein is een mietje want die durfde niet).
Toen zijn we opzoek gegaan naar een gasflesje voor ons kookstel. Blijkt dus dat we een net iets te groot flesje nodig hebben, en ze hebben hier overal maar kleinere. Hmm.. dan maar een compleet nieuwe kopen! Dat ding was toch al redelijk oud, maar wel eerst mama gesmst of we die oude weg mochten gooien :)
Toen boodschapjes gedaan voor het avondeten. We hadden nog van die aanmaak nasi van de Albert Heijn waar alleen water voor nodig is. Dus we hebben daarbij wat paprika en ui gekocht en als vlees een stel van die kipnuggets (hoefden we tenminste geen rauwe kip te bakken). Super lekker gegeten!
Daarna nog wat rondgehangen bij de tent met Hvarse wijn. Een wijn uit Hvar, een eiland hier in de buurt. Jammie! Het was net sangria zo zoet...Toen lekker naar het strand gegaan om daar nog verder te chillen.
Het zag er echt super mooi uit zo 's avonds.. Allemaal lichtjes van dorpen in de verte.
We zaten gewoon wat voor ons uit te kijken en Pep vroeg zich af waarom we de bergen zo goed konden zien in het donker en eerst niet.. Wat bleek, komt ineens de maan boven de bergen vandaan! Moon rising.. heb je dat ooit gezien? Dat was raar en hij steeg echt erg hard, wel een halve centimeter per 2 min.
Toen lekker naar bed..
Dag 6___________________
Lekker opgestaan, maar wel je tent uitgedreven door de zon. Wat is het hier lekker zeg, zeker als je het vergelijkt met het kloteweer in Slowakije en Hongarije. Lijkt wel paradijs hier: 30 meter de tent vanaf het strand, campingwinkel die tot 9 uur open is, toiletgebouw om de hoek, wat er supergoed uitziet... Lekker! We besloten om vandaag naar Split te gaan en een beetje de toerist uit te gaan hangen. Eerst weer met de bus, lekker warm, zweet zweet... Dan in Split, lekker windje. Ijsje gekocht en opgegeten, toen rond gaan dwalen. Wat een prachtige stad! Net een mini Rome. De kern van de stad is het oude Paleis van Diocles, een 1700 jaar oud Romeins bouwwerk. Na zijn overlijden is de stad overrompeld door het volk, dat het paleis vol bouwde met huizen en een kerk. Kijk anders de foto's, die spreken boekdelen volgens ons :)
We hebben de foto's op de hyves van Renee gezet, omdat het daar gratis is, op deze site kunnen we maar 10 foto's zetten en de rest moeten we bijkopen.. Het adres is:
Toen we ergens waren gaan zitten op het grote plein in het paleis, kwam er ineens een groep van ongeveer 50 man voor ons op de trappen zitten... Toen kregen ze uitleg over het gebouw en wat er allemaal te doen is. Chill! Vallen wij even met onze neus in de boter :) Een gratis tour.. ''Christmas came early'' zei een van die mensen.
Toen gingen ze in de hal (zie foto) luisteren naar een groepje locale zangers die de muziek Klapa zingen. Het is een soort van acapella/kerkgezang. Dat was zo mooi! Echt iedereen was muisstil en luisterde naar die prachtige muziek.
Kippenvel!
Toen hebben we nog de Kerktoren beklommen en foto's gemaakt van het uitzicht. Wat een trappen, niet gemaakt voor dikke duitsers.
Daarna hebben we nog een beetje rondgelopen en was er een hoop rumoer aan zee. Er was een sportwedstrijd bezig van Jeux de Boules.. De lokale sport hier. Het was de finale!
Toen een biertje gedronken en geinformeerd over hoeveel het kost om met de boot naar Hvar te gaan morgen.
We houden op met schrijven want de tijd is om..
Liefs Pep en Rein
13 Juli 2009 - 08:01
Pep En Rein:
fotos doen het nu wel weer... we moesten even wat veranderen op de hyves.
Veel plezier met kijken!
13 Juli 2009 - 08:13
Pep En Rein:
fotos doen het nu wel weer... we moesten even wat veranderen op de hyves.
Veel plezier met kijken!
13 Juli 2009 - 10:56
Theo:
Geweldig wat een mooie foto's!!
Ik zie wel dat jullie het goed voor elkaar hebben. Blijf genieten en rust zo af en toe ook eens goed uit en Kei veel plezier -
13 Juli 2009 - 13:36
Jolien:
leuk om weer te lezen hoe het met jullie gaat. Zo ben ik toch al een klein beetje op vakantie. Ik zit hier op school heel hard te werken. Allemaal verslagen maken. Maar dankzij jullie verslag valt het allemaal weer mee.
geniet er maar lekker van.
Liefs -
13 Juli 2009 - 14:21
Anne-Marie:
Mooie foto´s, maar ik mis die nog met de opa van het appartement!
Groetjes
AnneMarie xxx -
15 Juli 2009 - 18:09
Lenie:
Wat een mooie foto's.
Wel verdacht veel met bier erop......
Ik krijg spontaan zin in vakantie.
16 Juli 2009 - 19:06
Nadieh:
Hey hey ,..
hoe is het nu met jullie?
leuk dat jullie dit bijhouden.. het klinkt in ieder geval super gezellig!!
Geniet er van..
x nadieh